24 Mayıs 2015 Pazar

Bayatlamayan Kurabiye Tarifi


Siz bakmayın adının bayatlamayan kurabiye olduğuna... Tabiki de bayatlıyor. Gerçi yaptıktan 1 ay sonra yemişliğim var, gayet taze geldi bana :)))) Ben yine de 3-5 gün içerisinde tüketmenizi tavsiye ederim...

Biz bu kurabiyeleri Umut'un doğum günü için yapmıştık. Daha doğrusu annem yapmıştı. 

Minik top şeklinde yaptığı kurabiyeleri benim daha önceden aldığım minik kavanozların içerisine koyduk. 

Not: Minik kavanozları 
http://www.kazanabil.com/cam-mini-kavanoz-40-cc-kapakli den satın almıştım. 


Kavanozların kapaklarına doğum günü için yaptırdığımız etiketlerden yapıştırdık. Kapakların altına da süs olsun diye ip sardık. 









Bayatlamayan kurabiye tarifi ise aşağıda...


Malzemeler :


  • 1 yumurta 
  • 2/3 su bardağı zeytinyağı 
  • yarım su bardağı pudra şekeri
  • 3/4 su bardağı un 
  • yarım paket buğday nişastası 
  • yarım paket kabartma tozu


İsteğe bağlı içerisine çekilmiş ceviz eklenebilir. 


Yapılışı :  Yumurta ve pudra şekeri çırpılır. Zeytinyağı eklenir, çırpılır. Daha sonra kalan malzemeler eklenerek, karıştırılır. Yumuşak bir hamur elde edilir ve şekil verilerek önceden ısıtılmış fırına verilir. 

Afiyet olsun. 

Sevgiler, 

Seda


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder