Şeker Hamuru ile hazırladığım kurabiyeleri Umut'un doğum gününde hediye paketi içerisinde verdik. Doğum gününden 2 gün önce kurabiyeleri pişirdim, ve ertesi gün şeker hamuru ile süsledim. Eşimin süsleme sırasında emeği büyüktür. Şeker hamurlarının açılması ve kesilmesi işlerinde bana çok yardımcı oldu...
Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 200 gram tereyağı (eritilmiş)
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- İstediğiniz miktarda tarçın
Yapılışı: Yumurta ve pudra şekerini çırpıyoruz. Sonra tereyeğını ekleyip çırpıyoruz. Üzerine kabartma tozu, tarçın ve un karışımını ekleyip karıştırıyoruz. Hamuru 15 dakika kadar dinlendirdikten sonra, güzelce açıp daire şeklindeki kalıplarla kesiyoruz. Önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

Şeker hamuru kesmek için yine aynı daire şeklindeki kalıpları ve üzerilerindeki hayvan şekilleri için www.mutfakdelisi.com dan aldığım "Vahşi Hayvanlar Basmalı Kurabiye Kalıbı (Kopat) - 4lü" yü kullandım.
Şeker Hamuru kendi kendine biraz sertleşebiliyor. Elinizde biraz yoğurduktan sonra yumuşuyor. Daha sonra uygun bir oklava yardımı ile açmanız gerekiyor. Şeker hamuru yapışabileceğinden yukarıdaki fotoğraftaki oklavayı kullandım ben, ve nişasta ile yapışmayı engelledim. Hamuru açma işlemini ise tchibo dan aldığım bir mat üzerinde yaptım.
Şeker hamurunu kurabiyeye yapıştırmak için ise ballı su kullandım.
(Daire şeklinde kesilen şeker hamurları, kopatlarla kesilen hayvan şekillerine göre biraz daha kalın oldu. iki şeker hamurunu birbirine yapıştırırken yine ballı su kullandım.)
Son olarak şeker hamurunun üzerine harf kopatlarıyla bastırarak UMUT yazdım. Sonrada tüm kurabiyeleri şeffaf torbalara yerleştirip, kurdelelerle sıkıca bağladım.
Sevgiler,
Seda
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder